Jonas VANAGAS

Ar vanduo gali būti protingas?

Konkursui GAMTOS FOTOGRAFIJA - 2018. Pasikalbėjimai... GIEDRĖS GABŠIENĖS (Šilauliai) nuotrauka

Vanduo ne tik būtinas kiekvieno gyvo organizmo egzistavimui mūsų planetoje, jis taip pat pasižymi sugebėjimais įnešti pokyčių į žmogaus ar gyvūno energetinę struktūrą. Prisimenate pasakojimą apie „gyvąjį“ ir „negyvąjį“ vandenį? Jis paremtas visai ne prasimanymais. Vandenį galima „pakrauti“ tiek pozityvia, tiek negatyvia energetika. Būtent todėl jis dažnai naudojamas magiškose apeigose ir kerėtojiškuose ritualuose.

Vanduo sugeba reaguoti į mintis ir žodžius, be to, jis pasižymi nebloga atmintimi, o galbūt netgi protu. Pasirodo, vandens dalelytės susijungia tarp savęs ir suformuoja neįprastas supermolekules – taisyklingos formos geometrines figūras! Molekulės jungiasi į klasterius, į kuriuos įsirašo informacija, panašiai kaip į kompiuterio diskelį.

Tai faktas! Grynas vanduo 80 proc. susideda iš klasterių, 15 proc. – iš supermolekulių ir tik 3 proc. – iš klasikinių molekulių. Beje, kiekvienas gyvas organizmas pasižymi individualia vandeninės terpės struktūra, ji yra analogiška jo gimimo vietos vandens struktūrai.

Per vandenį – žmogui  

Mokslininkai mano, jog klasteriai vaidina savotiškų atminties ląstelių vaidmenį. Jų pagalba vanduo įsimena bet kurį išorės poveikį. Mes ne tik geriame vandenį, mes dar ir gauname jame slypinčią informaciją.

Nekeista, kad pastaruoju metu daugelis iš mūsų junta niekuo nepagrįstos agresijos priepuolius, chronišką nuovargį, depresiją, abejingumą. Mūsų vartojamas vanduo yra sukaupęs savyje galybę negatyvo, kuris susijęs su įtempta situacija pasaulyje.

Mokslininkai išsiaiškino, kad tarp žmonių, gyvenančių karo zonoje, karinių bandomųjų poligonų teritorijoje, savižudybių tris kartus daugiau negu kitose vietose. Su mirtimi susijusi informacija per vandenį persiduoda žmogui ir pastūmėja jį suicido link.

Visas supantis pasaulis tiesiog prisotintas žemųjų instinktų, agresyvumo ir negatyvių minčių. Vanduo kaupia šį neigiamą užtaisą, o vėliau jį sugrąžina žmonėms. Nepalankus poveikis gali pasireikšti sveikatos problemomis, bloga nuotaika, bendru jėgų netekimu.

Vandens stichija nesiims amžinai kęsti prievartą

Vandens struktūra unikali, ir tik neseniai ją pavyko iššifruoti. Kiekvienas atskiras jo klasteris primena miniatiūrinį biokompiuterį, kuriuo paremta visa, kas gyva. Vanduo sudaro 90 proc. žmogaus smegenų, ir būtent jis leidžia mums išsaugoti individualumą, mąstyti, įsiminti reikalingą informaciją. Dabar ne tik smegenis, bet ir vandenį vadina biokompiuteriu. Fantastiniame romane „Soliaris“ buvo aprašyti protingo vandenyno ir žmonių tarpusavio santykiai. Parašytas tolimais 1959-aisiais, romanas kažkada atrodė gryna fantastika. Mūsų gi laikais gausybė mokslinių darbų liudija apie „protingo vandens“ egzistavimą. Pasaulinis okeanas kaip milžiniškas kompiuteris apdoroja ir saugo visą per daugelį milijonų metų atkeliaujančią informaciją. Protingasis okeanas gali iškelti daugybę klausimų. Kodėl senovės žmonės lenkdavosi vandeniui, jį sudvasindavo, sudievindavo, o mes su šia stichija elgiamės be galo blogai? Kodėl mes metame į vandenį šiukšles, nuodijame jį nešvarumais ir chemikalais? Vien Baltijos jūros vandenyse paskandintas didelis cheminių ginklų kiekis. „Utilizuotais“ chemikalais galima buvo sunaikinti keleto stambių miestų gyventojus. Galima nujausti, kad vandens stichija nesiims amžiais kęsti tokią prievartą…

Vandenyje nėra nei vieno gyvo organizmo ar medžiagos, į kurios sudėtį neįeitų vanduo. Mūsų planetos gelmės saugo gigantišką kiekį skysčio, kuris smarkiai viršija vandens atsargas, esančias paviršiuje. Gal pasaulinis tvanas – tai stichijos reakcija į žmogaus savivalę? Ko gero, į šį klausimą būtų galėję atsakyti nuskendusios Atlantidos gyventojai.

Kaip „pakraunamas“ vanduo?

Skystosios terpės energetiką galima valdyti. Mūsų protėviai laikėsi tradicijos pasimelsti prieš valgį. Mažai kas žino, jog šis ritualas atliekamas ne tik tam, kad būtų padėkojama aukštesnėms jėgoms. Malda harmonizuoja vandens struktūrą ir padeda neutralizuoti negatyvų produktų poveikį. Juk esama būdų „pakrauti“ vandenį ir maistą negatyvia energija…

Teigiamą poveikį vandens struktūrai turi melodinga muzika, ypač klasikinė. Sunkusis rokas, atvirkščiai, deformuoja vandens struktūrą ir „pakrauna“ skystį agresyvumo bei griovimo energija.

Teigiama, jog energetiškai pakrauti vandenį galima, pasitelkus keturias žvakes. Pastatykite jas ant stalo kryžiaus forma ir uždekite. Į centrą prieš tai pastatykite stiklinę su vandeniu ir palaukite, kol žvakės visiškai sudegs. Energetinis „kryžius“ praeis pro vandenį ir turės harmonizuojantį poveikį jo struktūrai. Gautą skystį galima bus panaudoti gydymo tikslais. Ypač, jei tuo tiki…